Videokaart vervangen

De videokaart zorgt ervoor dat jouw computer gegevens door kan sturen naar het scherm. We noemen de videokaart ook wel de beeldschermadapter, grafische kaart, grafische adapter of videoadapter. Een videokaart kan een chip zijn op het moederbord, of een losse kaart.

Soms is er een goede reden om de grafische kaart in uw pc te vervangen of te updaten. Bijvoorbeeld omdat de grafische kaart niet meer naar behoren functioneert. Of omdat de grafische kaart niet langer snel genoeg is, of de kwaliteit van het beeld te wensen overlaat.

PC Voeding vervangen

De PC-voeding zorgt ervoor dat de componenten van je computer van voldoende stroom worden voorzien. Een game-computer heeft een voeding met meer vermogen nodig dan een basis-computer.

Desktop CPU Cooler vervangen

Een CPU koeler zorgt ervoor dat de processor in jouw computer niet te heet wordt. Een processor produceert namelijk ongeveer 65 watt aan hitte, waardoor er sommige delen van jouw computer kunnen smelten! Maar geen paniek. De CPU koeler bestaat uit een koelblok en een ventilator die ervoor zorgen dat jouw PC het hoofd koel houdt.

RAM geheugen uitbreiden of vervangen

Een goede manier om jouw computer sneller te maken is het vergroten van het intern geheugen. Hierop slaat jouw PC alle data tijdelijk op, voordat het wordt doorgegeven aan de harde schijf. Dit geheugen wordt ook wel het RAM-geheugen of werkgeheugen genoemd. Hoe groter het werkgeheugen, hoe sneller jouw computer programma’s draait en bestanden opent.